Entertainment
21 maart 2006 - Ron Smeets

MSN Messenger en Hotmail voor klanten van '3 Mobile'

Microsoft heeft een deal gesloten met de mobiele provider '3' waardoor de UMTS klanten van de telco vanaf nu ook toegang hebben tot MSN Messenger en Hotmail vanaf hun mobieltje.

De gebruikers kunnen de applicaties via hun mobiele browser raadplegen of via een stukje software dat ze daarvoor kunnen downloaden en installeren op hun 3G toestel.

De nieuwe service wordt tegelijkertijd in Engeland , Ierland, Zweden, Hong Kong, Denemarken, Australie en Oostenrijk gelanceerd en later dit jaar volgen ook de andere landen waar '3' actief is.

Dan zullen ook andere Microsoft diensten zoals Live Messenger en Live Mail beschikbaar gesteld worden voor UMTS klanten.Gerelateerde links:
Yahoo! Messenger ook succesvol in mobiel IM
Pocket versie van MSN voor mobieltjes
Mobiele IM service van Swisscom
Hotmail voor I-Mode klanten
IM dienst voor PC en GSM op komst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.