Nieuws
15 juli 2005 - Ron Smeets

MPPI krijgt vorm en body

De Mobile Phone Partnership Initiative (MPPI) werd begin 2004 in Basel opgericht met als doel o.a. het vinden van milieuvriendelijke oplossingen voor het 'opruimen' van afgedankte GSM's.

Sinds deze week zijn ook Vodafone, France Telecom en Bell Canada toegetreden als partner van de MPPI. Hiermee wordt het draagvlak voor initiatieven die moeten leiden tot meer hergerbuik van meterialen van oude GSM's fors uitgebreid, aangezien de telecom operators direct contact hebben met de eindgebruikers.

Actie's als het inleveren van oude toestellen of het invoeren van een soort verwijderingsbijdrage kunnen nu serieus uitgewerkt worden.

De meeste producenten van GSM's, waaronder Alcatel, LG, Matsushita (Panasonic), Mitsubishi, Nokia, Philips, Motorola, NEC, Samsung, Sharp, Siemens and Sony Ericsson, waren al lid van de MPPI.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.