Accessoires
18 december 2006 - Ron Smeets

Mpio MG100 multimediaspeler a la Nano

Er zijn inmiddels zoveel MP3 spelers die het concept en vorm van de Nano gekopieerd hebben dat ze nauwelijks nog opvallen.

De Mpio MG100 is er ook zo eentje. OK, qua bediening lijkt hij niet echt op de Nano, maar de vorm, grootte en het display zijn overduidelijk geinspireerd door. . .

De MG100 (klinkt meer als een model van een Engels automerk) onderscheid zich verder nog van de Nano door de aanwezigheid van een FM Tuner en videospeler. Al denk ik (nog steeds) niet dat een gezond iemand met goede ogen het in zijn hoofd haalt om op dit postzegel schermpje film(clips) te gaan kijken.

Hij wordt gemaakt in een 1 en 2GB uitvoering voor respectievelijk 99 en 125 Euro.Gerelateerde links:
Tweede generatie Nano ook gekloond
Ouderwetse Nano kloon
De zoveelste...
Pico: de Nano kloon van LuxPro
Firewire en FM tuner in de Nano
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.