Nieuws
08 oktober 2005 - Ron Smeets

MP3 speler van Philips ook radiostation

Philips kondigde deze week aan met een eigen Portable Audio Player te komen die behalve het afspelen van muziek ook muziek kan sharen met andere players uit dezelfde familie.

De techniek, Tune In gedoopt, werkt als volgt. Als je met jouw Tune In player over straat loopt, dan zoekt het apparaatje zelf naar andere Tune In players in de buurt om de afspeellijsten met elkaar uit te wisselen. Vervolgens kunnen de gebruikers elkaars afspeellijsten delen en naar elkaars muziek luisteren.

Philips streeft hiermee naar een wereld waarin iedereen zijn eigen lokale radiostationnetje op zak heeft, welliswaar met een zeer beperkt bereik.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.