Nieuws
10 april 2007 - Ron Smeets

Motorola's toestelontwerpers aan het woord

Er is de afgelopen maanden al veel gezegd en geschreven over de missers op mobiel toestelgebied van Motorola en de daardoor teruglopende verkoop- en winstcijfers.

De Amerikanen hebben duidelijk te lang willen teren op het succes van de RAZR en daar zo ongeveer elk toestel dat daarna op de markt kwam op baseerde, zelfs nu nog.

In deze video van The Futures Channel getiteld 'The Shape Of Phones' laat Motorola ruim 5 minuten een aantal van haar ontwerpers (ook die van het eerste uur) aan het woord.

Zij leggen onder andere uit hoe de RAZR zijn definitieve vorm gekregen heeft en wat er zo allemaal komt kijken bij het ontwerpen van nieuwe toestellen. Leuk is het stukje over de Motorola Dyna Tac (de baksteen) en het verhaal achter de Star Tac. Inmiddels allemaal vergane glorie voor Motorola. Helaas voor de Amerikanen bewijzen de verkoopcijfers dat de RAZR daaar inmiddels ook toe behoort: een succesvol ontwerp dat zijn tijd gehad heeft. . .

Via: The Futures ChannelGerelateerde links:
Zestiger jaren voor Motorola StarTac III
Motorola Star Tac vs. de RAZR
Motorola RAZR V6 Maxx
Tattoos moeten de RAZR weer populair maken
RAZR van de eerste plaats gestoten
Limoenkleurige RAZR
Wordt dit de echte opvolger van de RAZR
RAZR best verkochte GSM in Europa
Motorola DynaTac in een nieuw jasje
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.