Entertainment
23 oktober 2006 - Ron Smeets

Motorola's Bluetooth headsets aangeklaagd

Martin Alpert, inwoner van Californie, heeft een rechtzaak aangespannen tegen Motorola omdat, zo claimt hij, de toestelmaker 'vergeten' is de consumenten te waarschuwen voor de schadelijke gevolgen die Bluetooth headsets kunnen hebben voor het gehoor van mobiele bellers.

Volgens de anklacht die bij het U.S. District Court in Chicago, de thuisbasis van Motorola, is ingediend was de toestelmaker al geruime tijd op de hoogte van het feit dat haar headsets gehoorbeschadiging kunnen veroorzaken, maar heeft men verzuimd om de klanten te waarschuwen.

De advocaten van Martin Alpert zijn op dit moment juridisch druk in de weer zodat de zaak de zogenaamde 'Class Action' status gaat krijgen. In dat geval dient de rechtzaak namens alle mogelijk geduopeerden die zich nu en in de toekomst melden. Maar het belangrijkste motief hiervoor lijkt toch vooral te zijn dat er in dat geval, bij een overwinning, Motorola waarschijnlijk veel hogere boetes opgelegd gaat krijgen. Meer geld voor de eisers dus!

Tja, wat kun je hier meer over zeggen dat 'Only in America'!Gerelateerde links:
Alleen in Amerika!
Apple iPod aangeklaagd voor gehoorbeschadiging
Samsung's i500 voor de rechter gesleept
Palm aangeklaagd wegens wanprestatie
Juryleden aangeklaagd wegens SMSen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.