Accessoires
30 oktober 2007 - Ron Smeets

Motorola's Bluetooth carkit met FM zender

Handsfree bellen is natuurlijk iets waar de gemiddelde rijdende mobiele beller al lang niet meer zonder kan en Bluetooth headset's en speakerphone gadgets zijn inmiddels wijd verspreid te koop.

Motorola heeft vandaag haar nieuwste Bluetooth handsfree set aangekondigd, de MOTOROKR T505. Op zich geen groot nieuws, ware het niet dat dit gadget ook een ingebouwde FM zender heeft zodat je niet alleen handsfree kunt bellen maar ook via de speakers van je auto naar je favoriet muziek kunt luisteren die op je GSM staat.

Voorwaarde is natuurlijk wel dat je een mobieltje hebt die voorzien is van Bluetooth met A2DP optie. Voor het afstemmen van de FM frequentie heeft Motorola de zogenaamde StationFinder technologie ontwikkeld die automatisch de best beschikbare (vrije) FM frequentie opzoekt waar je het toestel dan op kunt afstemmen. Extra handig is dat ook de telefoongesprekken beluisterd worden via de speakers van de auto.

Daarnaast zorgt de T505 niet alleen ervoor dat de muziek gepauzeerd wordt bij een binnenkomend (of uitgaand) gesprek maar hij 'roept' ook de caller-id van de beller zodat je zonder naar je telefoon te moeten grijpen direct kunt bepalen of je het gesprek al dan niet wilt aannemen.

De T505 zal ergens in Q1 op de Amerikaanse markt verschijnen. Of we dit gadget ook in Europa zullen gaan zien is niet bekend.Gerelateerde links:
Samsung wil Bluetooth headset in GSM
Nokia Bluetooth carkit met display
Nokia's multimedia en navigatie car kit
Bluetooth achteruitkijkspiegel met nummerweergave
Bluetooth headset voor GSM's zonder Bluetooth
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.