Toestellen
18 september 2008 - Ron Smeets

Motorola Zine ZN5 over enkele weken in de winkels

Een van de toestellen die gisteren ook zijn opwachting maakte tijdens het PhoneHouse evenement was de reeds veelbesproken Motorola Zine ZN5, een 5 megapixel camphone die door Motorola in samenwerking met Kodak ontwikkeld is.

Het beste nieuws over deze Amerikaanse camphone is het feit dat hij voor het eind van de volgende maand (Oktober) in de winkels zal verschijnen. De adviesprijs (exclusief abonnement) is 329 Euro.

Hoewel ik gisteren maar enkele minuten met de Zine ZN5 heb kunnen 'spelen' viel mij wel al meteen op dat de camera erg snel is. Bij het maken van een foto is er nauwelijks sprake van enige vertraging zoals je dat vaker bij camphones ziet.

Verder heeft de samenwerking met Kodak er toe geleid dat de camera software voorzien is van enkele fraaie opties zoals auto-optimalisatie van de gemaakte foto's (rode-ogen, belichting etc). De Xenon flitser, autofocus en 4GB ingebouwd geheugen zijn natuurlijk ook zeer welkom bij een camera mobieltje.

Het enige gevaar voor het mogelijke succes van de Zine ZN5 zijn in mijn ogen de merknaam (Motorola heeft geen al te beste naam meer) en het feit dat de Zine al ruim een jaar in de wachtkamer zit en dat de concurrentie inmiddels met 8 megapixel camphones op de markt gaat komen. ik weet dat het aantal megapixels lang niet alles zegt over de kwaliteit van de foto's, maar de gemiddelde consument koopt vaak gewoon het nieuwste product.Gerelateerde links:
Slider variant van de Motorola ZN5 gespot
Nieuwe 'live' foto's van de Motorola ZN5 opgedoken
Eerste afbeeldingen van de Motorola ZN5 (Zine)?
Is dit de Motorola ZN5 ?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.