Nieuws
11 augustus 2013 - Nichal Joosse

'Motorola zal de volgende Nexus-smartphone maken'

Volgens een Google+-bericht van Taylor Wimberly, die eerder de eerste was die wist te melden dat Motorola met de Moto X zou komen, zijn Motorola en Google achter de schermen bezig met het ontwikkelen van de volgende Nexus-smartphone. Wimberly zegt dat het apparaat in het laatste kwartaal van dit jaar gelanceerd zal worden en dat het niet gaat om een Google-versie van de Moto X, maar om een volledig nieuw apparaat. Meer details geeft hij niet in zijn bericht. 

Met de Nexus 4 en de Nexus 7 bracht Google smartphones op de markt die unlocked verkrijgbaar zijn via de Google Play Store. Veel mensen dachten dat de Moto X het volgende Nexus-toestel zou zijn, maar dit bleek niet waar te zijn. Wimberly heeft echter goede contacten met Motorola dus het is aannemelijk dat de volgende Nexus-smartphone ook echt door Motorola ontwikkeld zal gaan worden.

In het verleden heeft Google voor de Nexus One, Nexus S, Galaxy Nexus en de Nexus 4 al samengewerkt met HTC, twee keer Samsung en LG. Toen Google bekendmaakte dat ze Motorola zouden overnemen, ontstond er bij verschillende Android-fabrikanten ontevredenheid. Google maakte toen duidelijk dat Motorola niet bevooroordeeld zou worden. 

Over de auteur: Nichal Joosse