Geruchten
11 augustus 2010 - Ron Smeets

Motorola XT806, een Chinese Android clamshell gespot

In het verleden heeft Motorola al een aantal (succesvolle) clamshell toestellen op de markt gebracht. Denk aan de RAZR en MING. Sinds het besluit om alleen nog Android te ondersteunen zijn er geen toestellen met die formfactor meer gemaakt door de Amerikaanse fabrikant.

Daar lijkt, als deze geruchten uit China kloppen, verandering in te komen. De Motorola XT806 die vandaag gespot werd is een Android Clamshell a-la MING.

Het toestel zou onder andere voorzien worden van een 3.6 inch touchscreen display met 854 x 480 resolutie, een 600 MHz TI OMAP processor, CDMA netwerk support (niet voor Europa dus), WiFi, een 5 megapixel camera, Bluetooth, FM Radio en microSD geheugenkaart optie. Het is nog niet bekend welke versie van Android op deze Motorola geinstalleerd zal worden, maar het is natuurlijk nog maar een gerucht. Motorola-XT806-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.