Geruchten
01 september 2010 - Ron Smeets

Motorola XT300 is een touchscreen qwerty slider met Android

BlackBerry introduceerde onlangs haar eerste touchscreen smartphone met een qwerty slideout toetsenbord, de Torch. Het lijkt erop dat de Canadese fabrikant in dat segment binnenkort concurrentie krijgt van het Amerikaanse Motorola.

Op een Duitse site zijn namelijk foto's en filmpjes opgedoken van de Motorola XT300, een qwerty slider touchscreen smartphone met het Android OS.

Uiterlijk lijkt de Motorola XT300 wel iets meer op de Palm Pre dan op de BlackBerry Torch, maar de Palm had natuurlijk geen touchscreen en is bovendien nauwelijks meer te koop. Over de specs is nog niet veel bekend. De Motorola XT300 zou onder andere uitgerust worden met een zogenaamd BackTrack Panel, een navigatie touchpad aan de achterzijde van het toestel. Dit zagen we eerder ook al bij de Motorola BackFlip maar of dat echt handig is in het gebruik waag ik te betwijfelen. Verder wordt gesproken over Android 2.1 met MOTOBLUR UI, WiFi en GPS. De foto's en video's: Moto-XT300-a Moto-XT300-b Moto-XT300-c Moto-XT300-d

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.