Accessoires
07 januari 2011 - Ron Smeets

Motorola Xoom gepresenteerd

In Las Vegas is het vandaag alweer de tweede dag van de CES. Gisteren stond de beurs, zoals verwacht, vooral in het teken van nieuwe Tablets. Een van de op het oog zeer cool uitziende nieuwe modellen is de Motorola Xoom.

Dit is een Android 3.0 (honeycomb) tablet met een 10.1 inch breedbeeld display, een 1GHz dual core processor, 5 megaplxel camera WiFi en 3G support en een extra 2 megapixel camera aan de voorzijde (videobellen). Verder ondersteund de Motorola Xoom ook Full (1080p) HD video en heeft hij een HDMI uitgang.

Helaas is nog niet bekend of de Xoom ook naar Nederland komt. Dit kwartaal (Q1) zal hij wel al in de Amerikaanse winkels verschijnen en voor de maanden daarna heeft Motorola ook al een 4G versie in het vooruitzicht gesteld. Hieronder kun je alvast een hands-on video van de Xoom zien:  Via motorola-xoom

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.