Tablets
03 november 2011 - Ron Smeets

Motorola Xoom 2 en Xoom 2 Media Edition onthuld

De Motorola Xoom 2 was al eens gespot in het geruchtencircuit. Vandaag heeft de Amerikaanse fabrikant, en onderdeel van Google, de opvolger(s) onthuld. De Motorola Xoom 2 zal behalve in een 'standaard' uitvoering ook beschikbaar komen als een Multi Media tablet, de Motorola Xoom 2 Media Edition. Deze heeft een kleiner display (8.2 inch vs 10.1 inch) met een grotere kijkhoek, meer speakers en is wat lichter (386 vs 599 gram).

De meest opvallende specificatie van de Xoom 2 is toch wel het feit dat beide versies aanvankelijk voorzien zullen zijn van Android 3.2 (Honeycomb). Nog geen Ice Cream Sandwich dus. Een beetje vreemd voor het 'huismerk' van Google als je het mij vraagt.

Over een eventuele upgrade naar Android 4.0 (ICS) wordt in de presentatie van de Xoom 2 modellen ook nog niets gezegd, maar ik kan mij echt niet voorstellen dat dit niet op de (korte termijn) planning van Motorola en Google staat. De prijzen van beide nieuwe Xoom modellen zijn nog niet bekend gemaakt. Wel heeft Motorola al laten weten dat ze medio november al in de UK en Ierland te koop zullen zijn.

De belangrijkste andere specs van de Motorola Xoom 2 en Xoom 2 Media Edition:
- 1.2 GHz dual core processor
- 1GB RAM
- 16GB geheugen
- 5 megapixel camera (achterzijde) met HD video opname (720p) en LED flitser
- 1.3 megapixel front camera

Enkele foto's en een demo video:
De Motorola Xoom 2:
Moto-Xoom-2-a

De Motorola Xoom 2 Media Edition:
Moto-Xoom-2-Media-Edition

Demovideo Motorola Xoom 2 en Xoom 2 Media Edition:

En nog een screenshot van alle specs zoals die op dit moment door Motorola bekendgemaakt zijn:
Moto-Xoom-2-ME-Specs

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.