Toestellen
14 februari 2006 - Gerben Mak

Motorola wisselt van i-tunes naar Windows Media Player

Dat Motorola niets dan hoofdpijn aan de samenwerking met Apple heeft overgehouden, heeft de ROKR reeds duidelijk gemaakt. Maandag maakten Motorola en Microsoft echter hun samenwerking bekend, waarmee Motorola de ultieme middelvinger naar Steve Jobs lijkt uit te steken. Diverse nieuwe Motorola's zullen namelijk worden uitgerust met DRM (digital rights management) van Microsofts Windows Media Player. Daarmee wordt het mogelijk muziek van allerlei online music shops op je Mot op te slaan en af te spelen. Vooralsnog gaat het alleen om het WMA audio formaat, maar de weg naar WMV (video) ligt natuurlijk helemaal open.

De verbinding met windows PC's wordt gelegd via een snelle USB 2.0 connectie, waarmee mogelijk een andere beperking van de ROKR wordt bestreden. Het bijwerken van de maximaal 100 tracks op je ROKR via i-tunes duurt namelijk tergend lang.

De volgende stap volgens het gezamenlijk persbericht de mobieltjes en software geschikt maken voor het bezoeken van shops en het aankopen van muziek via snellere mobiele (3G) netwerken. Dit kan beschikbaar zijn vanaf 2007. Hiermee hebben beide partijen een interessante propositie te bieden aan operators als Vodafone, dat zich op dienstenniveau wil onderscheiden door exclusieve samenwerking met een muzieklabel zoals Universal Music.

Ron, mocht je Motorola willen zoeken in Barcelona: Booth A07, Hall 8. Zie ook de speciale site Motorola at 3GSM.



Gerelateerde links:
Komst ROKR E2 definitief aangekondigd
Motorola belooft een betere ROKR
Vodafone en Universal Music in alliantie
Nieuwe RAZR met iTunes
Wat mist de Motorola iTunes GSM?
Over de auteur: Gerben Mak