Nieuws
20 september 2008 - Ron Smeets

Motorola werkt aan bijzondere prototypes

In een panel discussie tijdens de Mobilize Conference heeft een van de bobo's van Motorola, Fred Kitson, een en ander verteld over nieuwe technische hoogstandjes waar de Amerikaanse fabrikant momenteel aan werkt en die mogelijk toegepast gaan worden in toekomstige Motorola mobieltjes.

Zo heeft een van de prototypes een ingebouwde projector met 3 lasers en is een andere voorzien van een 'headset display' (zoiets als die Virtual Reality brillen?).

Verder sprak hij over modulaire en opvouwbare displays en schermen die mobieltjes kunnen detecteren als ze in de buurt komen en vervolgens een deel van het display aan het toestel toewijzen.

Klinkt heel leuk allemaal. Nu maar hopen dat Motorola nog bestaat tegen de tijd dat deze innovaties klaar zijn om de markt te bestormen ;-)Gerelateerde links:
Motorola laat weinig nieuws zien
Motorola bezuinigt op R&D

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.