Entertainment
18 augustus 2006 - Ron Smeets

Motorola vinding houdt stemmen uit elkaar

De Amerikaanse Telco heeft onlangs patent aangevraagd op een uitvinding waarmee het makkelijker wordt om stemmen die op elkaar lijken uit elkaar te houden tijdens een conference call. Wellicht met als doel dat je 'Piet' niet de schuld geeft van uitspraken die 'Harry' doet.

Aan het begin van de telefonische vergadering moet iedereen een paar woorden uitspreken en als het systeem daarbij stemmen ontdekt die zoveel op elkaar lijken dat ze nauwelijks uit elkaar te houden zijn dan zorgt deze vinding ervoor dat een van de twee stemmen iets vervormd wordt. Als vervolgens iedereen uitgelachen is over de stem van 'Harry' die nu ineens klinkt als Mork van Ork, dan kan de vergadering alsnog doorgaan.

Leuk, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een video conference call. Dat maakt het een stuk minder lachwekkend. Tenzij daar natuurlijk weer een eeneiige tweeling aan meedoet. Oeps! Een nieuwe uitdaging voor de Willy Wortels van Motorola. . .Gerelateerde links:
Een speaker die z'n lippen niet op elkaar houdt
Tom Tom in je eigen 'taal'
Sprekende iPod in de maak?
Motorola denkt mee
Motorola koopt Deense R&D afdeling van BenQ
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.