Nieuws
27 september 2012 - Ron Smeets

Motorola verzint adres als 'fout' van Apple Maps

Dat Apple Maps nog niet optimaal functioneert is inmiddels wel bekend. Motorola dacht daar met een advertentie een eigen slaatje uit te slaan. De Ameriaanse fabrikant laat in een advertentie zien dat Google Maps (op de Motorola Android toestellen) je wel naar dat adres in Manhattan stuurt terwijl Apple Maps je naar een totaal andere plek, in Brooklyn navigeert.

Klinkt als een leuke vergelijkende reclame, maar niets is minder waar. Het adres dat Motorola namelijk gebruikte, 315 E op 15th Street in Manhattan, bestaat namelijk helemaal niet. Oeps!

AppleInsider zag de advertentie van Motorola (zie hieronder) en nam de proef op de som. Zo ontdekte men dat de lokatie van het betreffende adres een parkje in Manhattan. Vermoedelijk heeft Motorola bij het maken van de vergelijking in Apple Maps gezocht op '315 E 15th St', zonder 'Manhattan'. Omdat dit adres niet bestaat zoekt Apple Maps naar een resultaat dat op dat adres lijkt en Motorola heeft de iPhone vervolgens gewoon naar dat resultaat laten 'navigeren'. Op de Motorola Droid M heeft de fabrikant waarschijnlijk wel 'Manhattan' toegevoegd, met het resultaat dat daar dus een ander, maar eveneeens niet bestaand, adres gevonden werd. Pijnlijk, zeker als je weet dat er genoeg fouten in Apple Maps zitten om middels een dergelijke vergelijking wel duiidelijk te maken dat Google Maps momenteel nog veel beter is dan Apple Maps. Stom!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.