Nieuws
09 december 2007 - Ron Smeets

Motorola verwacht winstgevend laatste kwartaal

Afgelopen week ging de kogel door de kerk bij Motorola en werd bekendgemaakt dat de huidige CEO, Ed Zander, per 1 januari 2008 plaats zal maken voor vers bloed, nou ja, COO Greg Brown dus.

Het zal er niet direct iets mee te maken hebben, daarvoor is het nog te kort dag, maar de Amerikaanse toestelfabrikant heeft bij monde van CFO Tom Meredith de verwachting uitgesproken dat, voor het eerst in bijna vier jaar, er weer een winstgevend kwartaal aan zit te komen.

Een zwaluw maakt natuurlijk nog lang geen zomer en dus is het nog maar de vraag of dit lichte herstel ook in 2008 zal doorzetten.

Daarvoor moet Motorola toch ook snel met een aantal nieuwe, innovatieve, toestellen op de proppen komen die het succes van de RAZR enigszins kunnen benaderen.Gerelateerde links:
Motorola vervangt CEO Zander door COO Brown
Samenwerking Motorola en Kodak
Motorola-Nintendo GSM
Meer foto's van de Motorola Z10 opgedoken
Motorola ROKR E7 gespot?
Motorola bezuinigt op R&D
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.