Nieuws
03 december 2007 - Ron Smeets

Motorola vervangt CEO Zander door COO Brown

Als Motorola een voetbalclub geweest zou zijn dan was het besluit om de trainer te vervangen waarschijnlijk al heel lang geleden genomen.

De resultaten van de Amerikaanse toestelmaker zitten al ruim twee jaar in de lift naar beneden wat enkele weken geleden uitmondde in het verlies van de tweede plaats op de mondiale mobiele markt toen Samsung Motorola definitief voorbijstreefde.

Nu is het dus aan Greg Brown, tot voor kort de COO van Motorola, om te proberen het tij te keren. Helaas zien we, op een paar uitzonderingen na, weinig toestellen van Motorola op de kalender staan die zo’n ommekeer snel (lees: in 2008 al) te weeg zouden kunnen brengen.

Of ze moeten tijdens de CES en 3GSM al met enkele écht vernieuwende ontwerpen om de hoek komen.Gerelateerde links:
Motorola komt met MOTO Z8, RAZR2, MOTO Q en de ROKR Z6
Motorola RIZR Z10 geruchten bevestigd
De RAZR2: meer van het zelfde, of toch. . ?
Videopreview van de Motorola RAZR2
Motorola stelt de U9 voor aan het grote publiek
Nieuwe ROKR E8 met touch pad en 'Omega Wheel'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.