Nieuws
17 februari 2012 - Ron Smeets

Motorola verliest 'Slide to unlock' patentzaak in Duitsland

Twee weken geleden boekte Motorola nog een aardig succesje in de slepende patentruzies die men met Apple aan het uitvechten is in Duitsland.

Gisteren was het de beurt aan Apple om een kleine victorie te kraaien ;-)) De rechtbank in München besliste namelijk dat Motorola met haar toestellen (en UI) inbreuk pleegt op het 'Slide to Unlock' patent van Apple. OK, klaar? Nee dus! Motorola heeft al laten weten in beroep te zullen gaan (zucht).

Enfin, op zich heeft Apple's overwinning niet zoveel gevolgen voor Motorola. Een kleine aanpassing in de 'Slide to Unlock' functie van Motorola zal er voor zorgen dat de toestellen niet uit de handel gehaald hoeven te worden. De reden dat Motorola toch in beroep gaat tegen deze Duitse uitspraak heeft vooral te maken het feit dat Motorola van mening is dat de aanpassingen een 'degradatie van de gebruikerservaring' met zich mee brengt. Wordt wederom vervolgd dus.

Via: Foss Patents

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.