Nieuws
16 mei 2008 - Ron Smeets

Motorola verliest ook in India

Motorola heeft nog steeds het koord voor de parachute niet gevonden om de vrije val waarin het momenteel verkeert te stoppen.

De toestel verkopen en het marktaandeel van de Amerikaanse toestelfabrikant in Europa en Amerika vertonen al ruim een jaar een dalende lijn en nu lijkt die trend zich ook te hebben verplaatst naar de nieuwe markten in Azië.

De laatste cijfers uit India laten namelijk zien dat Motrola daar momenteel ook al voorbijgestreefd is door Samsung. Toegegeven, het is een marginaal verschil, zeker in relatie tot de nummer 1 in dat land, Nokia, dat meer als tweederde van de markt in handen heeft.

De Indiase mobiele markt is als volgt verdeeld:

1. Nokia: 70%

2. Sony Ericsson: 8%

3. Samsung: 7%

4. Motorola: 6%Gerelateerde links:
Omzet Motorola in 2007 met 33% gedaald
Amerikaanse toestelmakers in de problemen
Gaan Samsung en Sony Ericsson voorbij aan Motorola?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.