Geruchten
30 september 2009 - Ron Smeets

Motorola V13 op komst?

Ergens rondom het Mobile World Congress, waar Motorola vooral opviel vanwege het feit dat de fabrikant geen enkel nieuw toestel onthulde (inmiddels weten we waarom) gingen al even de geruchten over een Clamshell met de naam Ruby. Om de een of andere reden heb ik daar toen geen aandacht aan geschonken. Waarschijnlijk omdat het de zoveelste Motorola V-Serie clamshell was ;-)

Inmiddels lijkt het erop, als de informatie van de Bluetooth SIG juist is, dat deze clamshell toch nog op de (Amerikaanse) markt gaat komen onder de naam Motorola V13. Inderdaad, de zoveelste V-Serie clamshell van Motorola ;-)) Maar dik keer wel met een touchscreen sausje anno 2009 en dat is natuurlijk wel goed nieuws.

De meest opvallende spec is dan ook het 2 inch metende touchscreen display aan de buitenzijde van deze clamshell. Aan de binnenzijde zit een 'ouderwets' 2.2 inch touch-less ;-) display. Andere specs die genoemd worden zijn: CDMA / EV-DO support, Bluetooth en een 5 megapixel autofocus camera met flits.

Verder is er nog niet veel bekend van deze nieuwe Motorola. Gezien het feit dat gesproken wordt over een CDMA toestel lijkt de kans ook klein dat we hem op korte termijn op de Europese markt gaan tegenkomen. Ach, zo erg is dat niet, toch? Foto via.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.