Nieuws
27 maart 2008 - Ron Smeets

Motorola splitst Mobiele Divisie in tweeën

De officiële verklaring van de directie van Motorola rondom het besluit om de Mobiele Divisie van de Telecomgigant in twee onderdelen op te splitsen spreekt over het creëren van twee onafhankelijke marktleiders op het gebied van mobiele toestellen en -breedband toepassingen.

De top van Motorola is er van overtuigd (natuurlijk) dat dit de beste strategie is om het verliesgevende tij te kunnen keren.

Klinkt leuk, maar ik houd het er op dat dit een volgende stap is om de verkoop van de noodlijdende afdeling 'mobieltjes' voor te bereiden. Een klassiek voorbeeld van in stukken hakken en de (minder interessante) brokjes afzonderlijk verkopen.Gerelateerde links:
Motorola vervangt CEO Zander door COO Brown
Motorola laat weinig nieuws zien
Omzet Motorola in 2007 met 33% gedaald
Dell geinteresseerd in Motorola?
Motorola top verlaat (zinkend) schip
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.