Geruchten
26 februari 2014 - Ron Smeets

Motorola Smartwatch prototype duikt op

LG en Google zouden samen aan een Smartwatch werken. Die geruchten gaan al langer en lijken ook steeds meer werkelijkheid te worden. Google's eigen Motorola zou dan dus ook voor deze categorie 'Google (Nexus) gadgets' gepasseerd worden.

Vannacht is een kiekje opgedoken van een Motorola 'Google' Smartwatch prototype uit 2013 met de codenaam Gem. Het gerucht gaat dat dit slimme horloge nog voor de productie al geschrapt zou zijn door Motorola / Google.

Ik moet eerlijk zeggen dat het horloge op de foto's hieronder ook niet bepaald fraai uit ziet. Natuurlijk, het is nog een prototype, maar het ontwerp had meer weg van de goedkope, plastic, Casio's die je op de kermis kunt winnen. Enfin, het blijven geruchten en we zullen moeten afwachten tot Google I/O voordat mogelijk duidelijk wordt hoe de Google (Nexus) Watch er uit zal zien en wie hem gemaakt heeft.

Overigens belooft Motorola zelf, bij monde van VP Rick Osterloh, dat de fabirkant dit jaar nog een smartwatch op de markt zal brengen die stijlvol is en een uitmuntende accuduur heeft. Dan zal dat, als hij dus stijlvol moet worden, zeker niet onderstaand prototype zijn. Android Police gaat intussen nog even helemaal los op de gevonden prototype kiekjes ;-)

Moto-Watch-Rumor-C Moto-Watch-Rumor-A

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.