Toestellen
10 oktober 2008 - Ron Smeets

Motorola Smartphone van 2.2 kilo

Natuurlijk is deze nieuwe Motorola niet bedoeld voor de gemiddelde mobiele beller, maar de VC6096 is hoe dan ook de zwaarste en een van de grootste Windows Mobile smartphones die we de afgelopen jaren tegengekomen zijn.

Zoals gezegd mikt Motorola met dit toestel vooral op Mobiele werknemers van koeriers en andere (logistieke) bedrijven waarvan de medewerkers onderweg online moeten zijn en gebruik maken van digitale registratie systemen. Daarvoor zal hij dan vast ingebouwd worden in auto of vrachtwagen.

Verwacht hem dus niet bij de BelCompany of Phone House in de etalage als hij volgend jaar (2009) op de markt komt.

De specs van dit monster zijn bijzonder compleet. Maar ja met 2.2 kilo en 24.2 x 23.5 x 4.95 centimeter hoefden de ontwikkelaars op dat gebied ook nauwelijks compromissen te sluiten.

Zo heeft de VC6096 onder andere GSM, Bluetooth, WiFi, HSDPA en GPS aan boord, een ruim opgezet qwerty toetsenbord (handig als je onder het rijden wilt typen ;)) en een 6.5 inch VGA display. Verder is ook rekening gehouden met diverse software tools waarmee het toestel aan de in-car data systemen gekoppeld kan worden.

Overigens moest ik ook wel lachen om de beschrijving die GSM Helpdesk bij de Motorola VC6096 verzonnen heeft.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.