Toestellen
02 maart 2006 - Ron Smeets

Motorola sluit deal met Pininfarina

Met de RAZR, de SLVR en de PEBL heeft Motorola de afgelopen anderhalf jaar wel bewezen dat het in staat is om mobieltjes te produceren die niet alleen prima functioneren, maar design technisch ook nog eens een lust voor het oog zijn.

Om te voorkomen dat hun ontwerpers zichzelf in de toekomst niet meer zouden kunnen overtreffen heeft Motorola nu een overeenkomst gesloten met de Italiaanse designer Pininfarina voor het ontwerpen van een aantal nieuwe mobiele telefoons in de komende drie jaar.

Natuurlijk zijn we benieuwd naar de eerste vruchten van deze deal, maar wanneer we die mogen verwachten is nog niet bekend.

Het is overigens niet de eerste keer dat Pininfarina met Motorola samenwerkt. In 2004 ontwierp de designer al de i833 voor de Amerikaanse toestelmaker.Gerelateerde links:
Nokia 888: Design en Emotie
iDo S600, ofwel de design P900 kloon
Nokia's fashion phone niet voor de massa
De Nokia L'Amour collectie
Vier nieuwe design GSM's van BenQ-Siemens
5MP design camphone van LG
Nokia's visie op GSM's van de toekomst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.