Geruchten
03 juni 2006 - Ron Smeets

Motorola SCPL ontwerp en specs gespot

Op een Hongaarse mobile portal is een ontwerptekening verschenen van wat de nieuwe ultraplatte Motorola SCPL zou moeten worden.

Hoewel de tekening niet erg gedetailleerd is valt meteen op dat het toestel inderdaad ultraplat is en toch een relatief groot display krijgt. De specificaties die al bekend zijn staan naast de tekening en ook die zijn alleszins behoorlijk te noemen :

- Slechts 5mm 'dik'

- QVGA display (240 x 320)

- Motorola's eigen JUIX OS

- 512 Mb Flash geheugen

- microSD voor max. 4GB extra opslag

- 3.5mm audiojack aansluiting

- FM Radio

- Bluetooth 2.0

- Titanium body

Als de betreffende tekening de waarheid benaderd, en dat is met dit soort geruchten natuurlijk nooit van te voren te zeggen, dan lijkt de SCPL qua design erg veel op het inmiddels beproefde Motorola concept wat tot het succes van de RAZR, SLVR en PEBL geleid heeft. Never change a winning team?!?Gerelateerde links:
Motorola SCPL wordt volgende ultraplatte GSM
De RAZR als 'candybar' slimphone
Plat, platter, platst. . .
Telefoon ter grootte van een visitekaartje
Ultraplat 3G toestel van Samsung
Ultradunne GSM's in opmars
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.