Toestellen
13 juni 2007 - Ron Smeets

Motorola SCPL in het wild gesignaleerd

Meer dan een jaar geleden kondigde topman Ron Garriques aan dat ook Motorola met een ultraplatte GSM op de markt zou gaan komen, de SCPL. Een paar weken daarna doken de eerste ontwerptekeningen op, in oktober gevolgd door een paar mogelijke spy-pics.

Nu, ruim een jaar na de eerste aankondiging dus, zijn de eerste live foto's van de SCPL boven water komen drijven. Volgens de gelukkige blogger die ze heeft mogen maken, de welbekende Boy Genius, is de SCPL inderdaad een flinterdun toestelletje. In een van de ontwerpen werd 5mm genoem, maar dat zien we hier niet vermeld worden.

Ondanks het ultraplatte design heeft de SCPL toch een 2MP cam, 320x240 pixel kleurendisplay en microUSB aansluiting.Gerelateerde links:
Foto's van de Motorola SLDR en SCPL?!?
Motorola SCPL ontwerp en specs gespot
Motorola TAZR: slechte fake of toch echt?!?
Motorola SCPL wordt volgende ultraplatte GSM
Nokia komt met 'Ultraplatte' N76
Ultraplatte LG KG320 toch naar Europa
Nieuwe Ultraplatte Samsung 5.9
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.