Geruchten
23 mei 2008 - Ron Smeets

Motorola ROKR EM30 wordt de compacte versie van de E8

Bij de FCC is weer een nieuwe Motorola opgedoken. Het toestel, de ROKR EM30 heeft uiterlijk heel veel weg van de ROKR E8 en lijkt een compacte versie van dat toestel te worden.

Opvallend is de fysieke aanwezigheid van een 'click wheel' in tegenstelling tot de touch sensitive 'omega wheel' van de ROKR E8.

De specificaties die op dit moment al bekend zijn spreken van een 2 inch QVGA display (touchscreen???), een 2 megapixel camera, Multimedia player, Linux Montavista 2.6.10 OS, FM Radio tuner, microSD geheugenkaart optie, microUSB aansluiting, Bluetooth 2.0 met A2DP, Java support, A-GPS en diverse software opties zoals Exchange Activesync, Mobile Office en full HTML support.

Over de prijs en beschikbaarheid wordt nog met gen woord gerept.Gerelateerde links:
Videopreviews van de ROKR E8
Fotoshoot van de Motorola ROKR E8
Nieuwe foto's van de Moto ROKR E8
Nieuwe ROKR E8 met touch pad en 'Omega Wheel'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.