Toestellen
18 september 2007 - Ron Smeets

Motorola RIZR Z10 geruchten bevestigd

Vorige week doken heel even een foto en wat specs van een nieuwe Motorola RIZR, de Z10, op in de online shop van O2 in Engeland.

Vandaag zijn de eerste officiële foto's (hierboven en na de klik) en specs van de opvolger van de in Mei geintroduceerde, en niet echt populaire, RIZR Z8 boven water komen drijven.

Zoals te verwachten was blijkt het 'foutje' van O2 dus niet zomaar een gerucht te zijn geweest. De RIZR Z10 wordt een quad-band GSM met UMTS en HSDPA support, Symbian 9.2 OS met UIQ 3.2 User Interface, een 3.2 Megapixel camera met autofocus en 8x digitale(!) zoom en een VGA versie aan de voorzijde voor videogesprekken.

Andere specs van dit nieuwe multimedia topmodel van Motorola zijn een 2.2 inch QVGA display, 90MB intern geheugen, een microSD geheugenkaart, Bluetooth met A2DP support en een miniUSB aansluiting.

De RIZR Z10 gaat zo'n 400 Euro kosten en zal ergens in Q4, dus nog vóór de feestdagen, in de winkels liggen. Of dat ook al direct in Nederland het geval zal zijn is (nog) niet bekend.Gerelateerde links:
Motorola RIZR Z3 in de VS bij T-Mobile te koop
Een ‘banaanvormige’ Motorola, de RIZR Z8
Multimedia GSM van Motorola is de RIZR Z8
MOTORIZR bij Vodafone in Duitsland te koop
3G versie van de MotoRIZR op komst?
Nieuwe Motorola wordt de RAZR Z8
MOTORIZR Z6 met Win Media Player 11 en -DRM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.