Entertainment
11 november 2008 - Ron Smeets

Motorola RAZR eindelijk van de eerste plek gestoten

Het was een behoorlijke verassing om te horen dat de Motorola RAZR, toch langzaam een bejaarde verschijning, gerelateerd aan de gemiddelde levensduur van Mobiele telefoons in de winkelschappen, enkele weken geleden in de VS nog steeds de best verkopende mobiel bleek te zijn.

In het land van de onbegrensde mogelijkheden (dat zeggen ze zelf althans) krijgen de traditionele grote merken als Nokia en Sony Ericsson nog steeds geen vaste voet aan de grond en dus wordt de markt daar vooral beheerst door Motorola, Samsung, BlackBerry en LG. Dat blijkt zeker ook uit de Top 5 van best verkochte toestellen.

Die Top 5 heeft (eindelijk) een nieuwe Nummer 1. Nee, zeker geen Nokia of Sony Ericsson en ook geen Samsung, BlackBerry of LG. De best verkopende mobiele telefoon in de VS is momenteel de Apple iPhone.

De Top 5 voor het derde kwartaal van 2008 ziet er nu als volgt uit:
1. Apple iPhone 3G

2. Motorola RAZR V3 (alle modellen)
3. RIM Blackberry Curve (alle modellen)
4. LG Rumor
5. LG enV2

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.