Geruchten
13 september 2008 - Ron Smeets

Motorola RAZR 3 in de maak?

Mijn eerste gedachte? Neeeehhh! Maar goed, effe serieus. Er gaan dus geruchten dat Motorola mogelijk een derde generatie van de RAZR aan het ontwikkelen is.

Ja, dit is het toestel dat enkele jaren geleden in zijn eentje ervoor gezorgd heeft dat de Amerikaanse toestel fabrikant ook in de rest van de wereld bijzonder populair en succesvol werd.

Maar het is ook het toestel dat Motorola uiteindelijk weer in de spreekwoordelijke goot heeft doen belanden doordat men veel te lang heeft willen profiteren van het succes van de RAZR waardoor de ontwikkeling van nieuwe innovatieve toestellen achterbleef.

Toen het succes van de RAZR eind 2006 uitgewerkt was kon Motorola daardoor geen waardige opvolger presenteren, met alle gevolgen van dien. De Amerikanen worstelen nu nog steeds met die gevolge. Motorola's marktaandeel is inmiddels meer dan gehalveerd en de bodem lijkt nog niet in zicht.

En nu komen dan de geruchten over een eventuele derde generatie RAZR. Hoewel ik het zeer onwaarschijnlijk acht dat die geruchten waar zullen blijken te zijn geldt in dit geval misschien ook het spreekwoord van de kat in het nauw. . .

Enfin, gesproken wordt in ieder geval over een toestel dat kleiner zal zijn dan de RAZR 2 (V9) en voorzien van 3G en HSDPA support, een 5 megapixel camera, GPS, WiFi en het Symbian UIQ 3.3 besturingssysteem.

De RAZR 3 zou begin volgend jaar (2009) op de markt moeten komen.

Plaatjes van deze nieuwe RAZR zijn er nog niet, op de wazige (Photoshop?) afbeelding hierboven kun je nauwelijks iets zien.Gerelateerde links:
Motorola verliest ook in India
Motorola vervangt CEO Zander door COO Brown
Motorola bezuinigt op R&D
LG wil marktaandeel van Motorola afsnoepen
Motorola nog net nummer 1 in de VS
3.500 ontslagen bij Motorola
Omzet Motorola in 2007 met 33% gedaald

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.