Toestellen
18 februari 2010 - Redactie StyleCowboys

Motorola Quench hands-on

Deze week hebben we in Barcelona al de Motorola Backflip behandeld. Hier heeft Ron zelfs een filmpje van gemaakt. Een ander toestel van de Amerikaanse fabrikant die ook hier in Barcelona te zien was, is de Motorola Quench.

Carl en ik hebben dit toestel even in onze handen gehad om ermee te spelen. Natuurlijk zijn daar ook foto's van.

De Motorola Quench is vooral gericht op het opkomende social networking, het toestel bied ondersteuning aan Facebook, Myspace en Twitter welke standaard al op de telefoon geïnstalleerd staan. Zelf ben ik absoluut (nog) geen fan van een trackerpad waardoor de opluchting ook groot was dat het toestel over een 3,1 inch capacitive Touchscreen beschikte. Het hele social networking, sms, e-mail zijn standaard in het beginscherm van het toestel geïmplementeerd. Dit geeft naar mijn mening een erg onoverzichtelijk en vooral druk beginscherm van het toestel weer.DSC_0061

Helaas hebben Carl en ik absoluut geen ervaring met Adnroid (versie 1.5 in dit geval), laat staan met de Motoblur user interface. Door onze beperkte ervaring waren we niet zo één, twee, drie in staat om deze drukke widgets in het beginscherm weg te poetsen. De Motorola medewerker zag ons klungelen en heeft ons daarop even met het nieuwe Swype toetsenbordje in contact gebracht. Bij dit zogenaamde “Swypen” houd je als gebruiker je vinger op het on-screen QWERTY toetsenbordje zonder je vinger van het scherm te halen. Dit was voor ons in het begin heel erg wennen omdat je je vinger niet halverwege een woord van het scherm mag halen, maar dat zou volgends de medewerker komen doordat we hier nog geen ervaring in hadden. Helaas hebben we geen "Swype" foto geschoten, maar hebben we wel een filmpje online staan voor de mensen die niet weten was dit Swypen nu precies is.

De achterkant van het toestel zag en voelde een beetje vreemd aan, achteraf hoorde ik dat dit een zachter plastic zou zijn. Als je  het toestel niet kent,maar wel opeens de ribbeltjes voelt, kan het een beetje “raar” aanvoelen.DSC_0059 Verder heeft het toestel nog een 5.0 Megapixel camera met een LED flitsertje, 3G, Wi-Fi, a-GPS, Bluetooth v2.0, een digitaal kompas,  3,5mm koptelefoon aansluiting, 1240mAh accu en Adobe Flash ondersteuning. Ter afsluiting heeft het toestel nog de volgende afmetingen: 116.7mm x 59.4mm x 12.3mm (lengte x breedte x dikte).

Over de auteur: Redactie StyleCowboys
 
De redactie van Stylecowboys is te bereiken via redactie@stylecowboys.nl