Geruchten
10 november 2007 - Ron Smeets

Motorola Q9H met Palm OS ?!?

Op de teaser-website voor de Kerstcollectie van de Amerikaanse provider Sprint is onder andere een afbeelding (foto hierboven) te zien van een nieuwe Motorola Smartphone, de Q2.

Als je de foto goed bekijkt dan vallen twee dingen op. Ten eerste is deze 'Q2' feitelijk de Q9H die we in Februari al in Barcelona zagen.

Wat echter meer tongen (en blogs) zal doen loskomen is de adbeelding van het OS op die Motorola. Dat heeft namelijk heel veel weg van het welbekende Palm OS (zie ook de afbeelding van de Palm Centro links naast de Moto Q9H).

Zou dit wellicht een eerste voorbode zijn van een diepgaande samenwerking tussen beide, momenteel niet zo heel succesvolle, Amerikaanse toestelmakers? Of gewoon een gerucht dat aangewakkerd wordt doordat de ontwerper van deze reclame per sé toestellen wilde afbeelden waarop 'iets' op het display te zien was.

Geruchten over een eventuele overname van Palm door Motorola deden begin dit jaar al eens de ronde, maar die bleken uiteindelijk, zoals met zoveel geruchten, niet te kloppen.

ViaGerelateerde links:
Videoreview van de Motorola Q9h
Motorola Q9 met HSDPA ook naar Europa
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.