Toestellen
08 oktober 2008 - Ron Smeets

Motorola Q11 komt nog dit jaar

Afgelopen maandag werd de eerste foto van de Motorola Q11, een nieuwe Windows Mobile Smartphone van de Amerikaanse fabrikant, gespot.

Vandaag heeft Motorola op haar website de complete specs en een officiele afbeelding van het toestel gepubliceerd. Opvallendste gemis is het gebrek aan 3G netwerk support.

Leuk is wel de aankondiging dat de Q11 vanaf December 2008 al in de winkels zal gaan verschijnen. Helaas wordt er nog niet bij verteld in welke landen dat zal zijn of wat er exact op het prijskaartje zal staan. Het enige dat Motorola daarover kwijt wil is de mededeling dat de Q11 voor een betaalbare prijs in de winkels zal liggen.

De belangrijkste specs:

- Windows Mobile 6.1
- Quad-band GSM/GPRS/EDGE connectivity
- 2.4 inch TFT display, 262K colors and 320 x 240 pixels
- QWERTY keyboard
- A-GPS en GPS met Google Maps
- Wi-Fi
- WAP 2.2 / HTML / Pocket IE 6
- ActiveSync (Push) Email support
- Java App, Instant Messaging
- Audio speler: MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WAV, MIDI, WMA, WAX, WMV
- Video speler: MPEG4, H.264, WMV, RV player
- Bluetooth 2.1
- MicroUSB/USB 1.1
- 3 MP fixed focus camera met LED flits, 8X digitale zoom en video
- 128MB Flash geheugen, 64MB RAM
- microSD card support, max. 32GB
- 1170 mAh battery met max. 7.5 uur gesprekstijd of 195 uur stand-by
- Gewicht 115 gram
- Afmetingen: 117 x 64 x 11.7 mm

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.