Geruchten
16 december 2009 - Ron Smeets

Motorola Opus One gespot

Sinds de introductie van de Motorola Droid  / Milestone lijkt de Amerikaanse toestel fabrikant weer aan een opmars bezig te zijn. Het toestel wordt namelijk niet alleen in Amerika (chauvinistisch als ze daar zijn ;-))) goed ontvangen, maar ook hier in Europa (Duitsland en Engeland) is men behoorlijk positief gestemd.

En zoals het hoort bij een populair merk duiken ook ineens weer allerlei toestellen op in het geruchtencircuit. Ehh wacht, typte ik daar echt het woord 'populair'? Dat floepte er zomaar uit. Regelmatige lezers weten immers wel hoe negatief ik tegenover Motorola's blunderende strategie van de afgelopen twee jaar, het post-RAZR tijdperk, stond. Maar goed, wie weet komt het toch nog allemaal goed.

Het volgende Motorola gerucht gaat over de Opus One, een Android Smartphone die voor het eerst ruim een week geleden gespot werd (fot hiernaast). Imniddels zijn er ook al wat specs en video's van opgedoken.

De Opus One wordt een Android (1.5) Smartphone met MotoBLUR User Interface, een 5 megapixel camera en push-to-talk functie. De kans dat dit toestel naar deze kant van de grote plas zal komen lijkt klein, maar dat mag de pret van onderstaande (wazige) video's natuurlijk niet drukken ;-) Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.