Nieuws
09 januari 2010 - Ron Smeets

Motorola ook weer naar Nederland

Motorola ging de afgelopen twee jaar door een heel diep dal. Een van de gevolgen van de malaise bij de Amerikaanse fabrikant was het stoppen met leveren van toestellen in landen en markten die niet groot (of interessant) genoeg waren. Nederland hoorde daar ook bij. Sinds eind 2008, toen de winkelrelease van de Motorola ZN5 nog gecanceld werd en de peperdure Aura nog net wel in de winkels verscheen, hebben we bij ons geen nieuwe Motorola toestellen meer mogen begroeten.

Daar komt, zo heeft Arnoud Wokke van Tweakers in Las Vegas aan een Motorola woordvoerder kunnen ontfutselen, verandering in.

De Motorola man verklaarde dat de Amerikaanse fabrikant in 2010 weer marktaandeel wil gaan terugwinnen. Het uitbrengen van toestellen in meerdere landen is een van de manieren waarop Motorola dat doel gaat proberen te realiseren. "Nederland zal zeker een van die landen zijn", aldus de Motorola woordvoerder.

Hij voegde daar overigens wel aan toe dat Motorola in Nederland alleen Android toestellen zal gaan uitbrengen. Op zich niets mis mee, zolang de Backflip (foto) en Milestone maar deze kant op komen, toch? Wanneer we precies de eerste officiele nieuwe Motorola's mogen verwachten in de Nederlandse winkels hield de Motorola man nog even geheim.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.