Toestellen
16 juni 2010 - Ron Smeets

Motorola: Onze Droid X is lekker groter dan de HTC HD2

Groot, groter, grootst, dat is in Amerika nog écht een issue. Burger King gebruikte het al in een reclamesneer naar McDonalds: "Sorry Big Mac, size DOES matter". En met de komst van de Motorola Droid X lijkt de Amerikaanse fabrikant tegen HTC te willen zeggen: "Die van ons is lekker groter".

Met een scherm van 4.4 inch, ofwel 0.1 inch meer dan de HTC HD2 mogen ze dat ook zeggen. Engadget maakte alvast een preview van de Motorola Droid X. Het videobewijs, en enkele foto's, daarvan kun je hieronder bekijken.

De boys van Engadget zijn behoorlijk onder de indruk van deze nieuwe Motorola. Niet alleen het 4.4 inch (FWVGA, 854 x 480 pixels) scherm maar ook in het gebruik is het toestel hen goed bevallen. Qua specs heeft de Droid X onder andere een 8 megapixel camera met (720p) HD video opname functie, 1Ghz ARMv7 processor, HDMI aansluiting, DNLA support, WiFi, Bluetooth, GPS en dergelijke aan boord.   

Motorola heeft bij de Droid X Swype geintegreerd, een (als je er aan gewend bent) aardig hulpmiddel om snel te kunnen typen op een virtueel qwerty toetsenbord:

Hieronder kun je een korte demo bekijken van de videokwaliteit van de Droid X:

Foto's van de Motorola Droid X: Motorola-Droid-X-a Motorola-Droid-X-c Motorola-Droid-X-b Motorola-Droid-X-d

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.