Concepten
08 juni 2009 - Ron Smeets

Motorola ontwerpers leven zich uit

De problemen van Motorola zijn de afgelopen twee jaar ook hier meerdere malen besproken. Toch bestaat de Amerikaanse fabrikant nog steeds en als we de bobo's van Motorola mogen geloven zal dat ook nog even zo blijven. 2010 zal, zo hoopt men, in het teken moeten staan van de (zoveelste) comeback van de mobiele gigant die hoge bergen en diepe dalen heeft moeten doorstaan sinds de introductie van 's werelds eerste draagbare mobieltje, de Motorola DynaTAC, in 1983, de eerste clamshell in 1996 (StarTac) en de extreem populaire RAZR uit 2003.

Intussen hebben ruim 30 ontwerpers van Motorola hun fantasie de vrije loop gelaten voor het project 'Motorola 2033' met als resultaat 12 concepten van mobiele toestellen voor het jaar 2033, 50 jaar na de introductie van de DynaTAC. Het zal niemand verbazen dat deze concepten weinig weg hebben van de huidige mobieltjes.

Op de afbeelding hieboven zie je de 'Tender', een conpept uit Korea waarin onder andere technieken als holografische projectie en levitatie (vrij zweven) gebruikt zijn. Mmmh, of dat in 2033 al mogelijk is. . .

Hieronder kun je genieten van nog enkele van deze concepten. Laat maar horen (reacties) wat jullie hier zoal van vinden.Motorola-2033-mosaic-a Motorola-2033-mosaic Moto-Metamorphose Moto-Origami-mosaic

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.