Toestellen
24 juni 2008 - Ron Smeets

Motorola onthult twee nieuwe MING modellen

Het grote 'nieuws' vandaag uit het Motorola kamp was natuurlijk het gerucht over de (mogelijke) komst van de 'Alexander', ofwel de laatste poging van de Amerikaanse fabrikant om de cijfers weer uit het rood te trekken en terug te keren naar de dagen van de StarTac en, recenter, de RAZR.

Natuurlijk zal het nog even duren voordat we over dat toestel officiele mededelingen vanuit de VS mogen verwachten en dus moeten we het nu nog even doen met de aankondiging van twee nieuwe MING modellen, de A1600 en A1800 die overigens ook al geruime tijd in het geruchtencircuit rondwaarden.

Vandaag werden beide toestellen officieel onthuld en hoewel de A1800 in China al in de winkels schijnt te liggen vermelde Motorola verder geen prijzen of (Europese) release data.

Zowel de A1600 (foto boven) als de A1800 (foto onder) zijn uitgerust met GPS, Touchscreen display, een 3 megapixel camera continue autofocus, Stereo FM Radio, Bluetooth met A2DP, een microSD geheugenkaart optie en Linux besturingssysteem.

Het verschil tussen beide toestellen zit hem in het feit dat de A1800 slechts tri-band GSM support (tegen quad-band op de A1600) en geen EDGE support heeft (de A1600 heeft dat dus wel). In ruil daarvoor is de A1800 zowel geschikt voor GSM als CDMA netwerken.Gerelateerde links:
Motorola collectie voor 2008?
Nieuwe Motorola MING gepland voor Q2 '08
Opvolger van de Motorola MING gespot?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.