Nieuws
29 oktober 2013 - Redactie MobileCowboys

Motorola onthult project Ara

Misschien heb eerder het concept Phonebloks van Dave Hakkens gezien? De Nederlandse ontwerper die een smartphone wil bouwen op basis van blokken die te vervangen zijn na gelang deze aan vervanging toe zijn. Motorola heeft gisteren project Ara bekend gemaakt die de gedachte van Hakkens’s Phonebloks in de praktijk wil brengen.

De Google dochter heeft de afgelopen zes maanden het MAKEwithMOTO team met een busje door Amerika laten toeren om daar met jonge ontwerpers te kijken naar een nieuwe manier van het bouwen van telefoons, het resultaat is project Ara een open hardware platform zoals Android dat voor software is. Samen met Dave Hakkens is Motorola bezig om een smartphone te ontwikkelen waarbij gebruikers zelf modules kunnen kiezen. Dit zou kunnen betekenen dat je niet alleen je eigen buitenkant ontwerpt maar ook kiest welke processor, camera, opslag en accu je in je toestel wil hebben.
ara-Moto-
ara-Motorola
device-049458bbcff603e9316248aa02eaeedd
Ben je geïnteresseerd om aan dit project mee te werken of ken je iemand die dat zou kunnen? Via deze site kan je, je als scout aanmelden. Lees meer over project Ara op de site van Motorola

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl