Toestellen
01 augustus 2013 - Nichal Joosse

Motorola onthult meer details over de X8-chip

Er heerst nog veel onduidelijkheid over de X8 waar Motorola al tijden over sprak, maar langzamerhand wordt het duidelijk dat het gaat om een nieuw verwerkingssysteem dat de Droid Ultra, Droid Mini, Droid Max en ook de nieuwe Moto X draaiende houdt. De X8 is geen processor en het is ook geen system-on-a-chip. Het lijkt op een aangepaste Qualcomm Snapdragon S4 Pro SoC met twee DSP's, waarvan er eentje functioneert als een low-power CPU.

Volgens Iqbal Arshad, Motorola's senior vice-president van engineering, heeft de X8 een cluster van processors die bestaan uit een aantal afzonderlijke elementen van het systeem. Het doel was om af te stappen van een CPU-gebaseerde architectuur om stroom te besparen. In principe is de CPU van de X8 een Qualcomm S4 Pro met 1,7 Ghz geheugen. Ze hebben extra optimalisaties gedaan om de beste prestaties te kunnen leveren.

Het blijft nog steeds mysterieus, maar wellicht dat we meer duidelijkheid krijgen wanneer de Moto X uitkomt. Het gehele systeem is zelf gemaakt door Motorola, die op dit gebied al jaren uitgebreide deskundigheid hebben. Volgens Arshad is het belangrijkste van de X8 dat de batterij een stuk langer zal meegaan en dat de prestaties beter zullen zijn. 

Over de auteur: Nichal Joosse