Toestellen
01 mei 2014 - Ron Smeets

Motorola onthult 13 mei 'n nieuwe betaalbare smartphone

Motorola, sinds enkele maanden onderdeel van Lenovo, heeft voor 13 mei een perspresentatie gepland in Londen. Verwacht wordt dat de van oorsprong Amerikaanse fabrikant in de Engelse hoofdstad de volgende betaalbare Android smartphone zal onthullen.

Geruchten over de komst van de Moto E doen al geruime tijd de ronde. Dit zou een toestel moeten worden dat nog goedkoper, en dus ook iets eenvoudiger uitgerust, is dan de relatief populaire Moto G. 

De Moto E zou onder andere voorzien zijn van een 4.3 inch 720p display, een 1.2 GHz dual core processor met 1GB RAM, 5 megapixel camera en een 1900 mAh accu. Verder wordt ook gespeculeerd over dual een sim functie en 4GB opslag geheugen. Deze specs passen zeker bij een smartphone die nog geen 150 Euro kost, maar of ze ook bij de Moto E horen zal op 13 mei moeten blijken.

Laten we hopen dat Motorola die dag in Londen bekend maakt dat haar toestellen ook weer gewoon officieel in Nederland uitgebracht worden. Gezien de belangstelling voor de Moto X en G zou dat geen overbodige luxe zijn, toch?

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.