Geruchten
24 november 2010 - Ron Smeets

Motorola Olympus met Tegra2 (dual core) processor gespot?

De volgende stap op het gebied van snelle smartphones, na die van de 1+ GHz, wordt de integratie van dual-core processoren. Er gaan al geruchten dat de Samsung Nexus S een dergelijke 'chip' aan boord zal hebben.

De afgelopen uren is twee foto's van een nieuwe Motorola opgedoken in het geruchtencircuit. Dat zou de eerste Android smartphone van deze Amerikaanse fabrikant moeten worden die ook met een dual-core processor, de Nvidia Tegra2, uitgerust gaat worden.

Bij de Bluetooth SIG en WiFi Alliance, twee bekende 'lek-bronnen' is al een Motorola Olympus opgedoken dus het lijkt logisch (maar daar hoef je, als dit toestel bestaat natuurlijk geen bolleboos voor te zijn) dat hij ook Bluetooth en WiFi aan boord zal hebben. Andere specs die aan de Motorola Olympus worden toebedeeld zijn nog niet uitgelekt al kun je uit de foto wel afleiden dat het scherm minimaal 4 inch groot is. Of de persoon die het toestel vasthoudt moet een klein kind zijn ;-)) Enfin, het zijn nog maar geruchten dus totdat Motorola zelf met informatie komt blijft het giswerk. Motorola-Olympus-a Motorola-Olympus-b Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.