Geruchten
02 december 2010 - Ron Smeets

Motorola Olympus gevonden op een rommelmarkt

Zogenaamde toestel lekken worden regelmatig door de fabrikanten zelf georkestreerd. Dat maken ze natuurlijk nooit officieel bekend maar als een toestel in een bar 'gevonden' wordt of 'per ongeluk' opduikt op een beurs of congres, dan kun je er bijna vergif op innemen dat dat zeker niet altijd écht per ongeluk gebeurt.

Het verhaal van de 'gevonden' Motorola Olympus is er volgens mij ook zo een. De tipgever van Gizmodo zei letterlijk dat hij het toestel op een rommelmarkt 'gevonden' en gekocht had. Ach, het leverde in ieder geval weer een paar nieuwe (wazige) kiekjes van, en speculatie over, het toestel op ;-)

Op de foto's is onder andere te zien dat de Motorola Olympus (als het gerucht klopt natuurlijk) voorzien is van een front camera, HDMI poort en microUSB aansluiting. Wat echter nog niet duidelijk is, is het gerucht dat deze Motorola (met Android 2.2) een ingebouwde NVidia Tegra2 dual core processor heeft.  Moto-Olympus-Rumor-Rommelmarkt-g Moto-Olympus-Rumor-Rommelmarkt-a Moto-Olympus-Rumor-Rommelmarkt-b Moto-Olympus-Rumor-Rommelmarkt-d Moto-Olympus-Rumor-Rommelmarkt-e Moto-Olympus-Rumor-Rommelmarkt-f

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.