Nieuws
11 augustus 2008 - Ron Smeets

Motorola nog net nummer 1 in de VS

Volgens de nieuwste kwartaalcijfers van de Amerikaanse Mobiele markt, gemeten over Q2 van dit jaar, is Motorola nog steeds de marktleider, maar vergeleken met 12 maanden geleden is er nog maar weinig over van Moto's voorsprong op de concurrentie in haar eigen land.

Met een marktaandeel van 25.8% (was 36.6% in Q2 2007) heeft Motorola nog krap 5% voor op de naaste concurrentie, aangevoerd door LG met een marktaandeel van 21% en Samsung met 18.6%.

Het lijkt dus een kwestie van tijd voordat Motorola haar nummer 1 positie op eigen bodem zal kwijtraken en LG lijkt meeste kans te maken om Motorola op te volgen. De vraag is of de Motorola Alexander (foto hierboven) op tijd komt en het succes wordt wat men er zelf van verwacht om dit scenario te voorkomen.

Opvallend is verder het succes van RIM in de VS. De Canadese toestel fabrikant, bekend van de BlackBerries, zag haar marktaandeel in de afgelopen 12 maanden meer dan verdubbelen van 4.8% naar 10.6%. RIM neemt daarmee de vierde plaats in, ten koste van Nokia dat het moet doen met een marktaandeel van 9.5% (seen stijging van lechts 0.5%).

De Top 5:Gerelateerde links:
Motorola verliest ook in India
LG wil marktaandeel van Motorola afsnoepen
Gaan Samsung en Sony Ericsson voorbij aan Motorola?
Martkcijfers uit Amerika
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.