Nieuws
07 november 2008 - Ron Smeets

Motorola niet meer No. 1 in de VS

Het zat er al geruime tijd aan te komen maar de klap zal in het Motorola kamp daardoor zeker niet minder hard aankomen. De Amerikaanse toestel fabrikant is met ingang van deze maand namelijk niet meer de nummer 1 in eigen land. Die plek is nu overgenomen door Samsung.

Naar marktaandeel gemeten heeft Motorola in de afgelopen 12 maanden maar liefst 11.6% moeten inleveren van 32.7% naar 21.1%. Samsung's Amerikaanse marktaandeel steeg in diezelfdeperiode van 16.2% naar 22.4% en is nu dus de nummer 1.

Het verlies van de tweede plek van Motorola aal LG zal ook nog slechts een kwestie van tijd zijn. De tweede Koreaanse fabrikant heeft nu namelijk 20.5% van de Amerikaanse toestelmarkt in handen en, in tegenstelling tot Motorola, dat percentage is ook stijgende.

Afbeelding via: Engadget Mobile

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.