Toestellen
25 oktober 2014 - Ron Smeets

Motorola Nexus 6 is een Android L phablet Een Nexus smartphone met een 5.9 inch scherm

Behalve de Nexus 9 van HTC werd vanavond ook de nieuwe Nexus 6 smartphone, of beter gezegd phablet, gepresenteerd. Zoals verwacht is de eer deze keer Motorola ten deel gevallen. De Amerikaanse fabrikant is al geruime tijd eigendom van Google.

De Nexus 6 is dus een grote smartphone. Hij heeft een 5.96 inch scherm met QHD (2560 x 1440) resolutie en de nieuwste Snapdragon 805 quad core processor die op 2.7GHz geklokt is en 3GB werkgeheugen aan boord heeft.

Uiteraard zal de Nexus 6 ook voorzien worden van de nieuwste Android, Loliipop, versie. Uiterlijk lijkt het toestel, afgaand op de afbeeldingen, redelijk compact vormgegeven te zijn maar hij is wel wat vierkanter dan de vorige Nexus modellen. Het toestel wordt verder voorzien van een 3220 mAh accu en een snellader. Daarmee kan de Nexus 6 na een kwartiertje laden weer zes uur gebruikt worden.

De primaire camera, aan de achterzijde, heeft een maximale foto resolutie van 13 megapixel. Aan de voorzijde zit een 2MP selfie cam. Dat valt, gezien het 5, 8 en zelfs 13 megapixel selfiecam geweld van de afgelopen weken, misschien wat tegen, maar daar zullen de meeste Nexus kopers zich niet door laten afschrikken.

In hoeverre de prijs dat wel gaat doen moet nog blijken. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar het gerucht gaat dat de Amerikaanse prijzen, die beginnen bij 649 dollar voor de 32GB Nexus 6, niet 1-op-1 doorberekend worden. In Duitsland werden eerder vandaag prijzen gezien van 569 Euro (32GB) en 649 Euro (64GB). Wanneer de Nexus 6 in Nederland te koop zal zijn? Dat is officieel ook nog niet bekend. In de VS is hij vanaf 29 oktober te bestellen.

Enkele afbeeldingen en drie demo video's van de Nexus 6:

http://youtu.be/wk-PY2dBKaA?list=PL-t6ViojWR4x_IZMCGAxpwnHscqfBNk_v

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.