Geruchten
25 oktober 2014 - Ron Smeets

Motorola Nexus 6 duikt wederom op in benchmark Niet voor het eerst en zeker ook niet voor het laatst

Medio augustus werd de Motorola Shamu, aka Nexus 6, al door een benchmark getest. Dat is nu dus weer gebeurd; twee keer zelfs. Dit keer zijn wel wat meer specs uit de resultaten af te leiden, maar over het algemeen wordt de informatie uit eerdere geruchten min of meer bevestigd.

Letwel, de Nexus 6 moet nog officieel aangekondigd worden en hoewel de berichten steeds eenduidiger worden is de spreekwoordelijke slag om de arm nog altijd van toepassing.

Te zien is dat het toestel een 2.7GHz quad core Snapdragon 805 processor heeft met 3GB RAM, een Andreno 420 GPU, Android 5.0, een QHD scherm en 32GB intern geheugen. In Geekbench haalt de Shamu een score van 3199 en hoewel dat lang niet alles zegt is het wel hoger dan de twee nieuwe iPhones, om maar eens een paar concurrenten te noemen.

Hieronder staan de screenshots met resultaten van Geekbench en CPU-Z.

Via, via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.