Geruchten
07 februari 2010 - Ron Smeets

Motorola MOTOSPLIT heeft 'n dual slider touchscreen keyboard

Er zijn de afgelopen weken en maanden diverse Android Smartphones van Motorola gepresenteerd en sommigen liggen ook al in de winkels (helaas nog niet bij ons) maar ook de geruchtenmolen draait op volle toeren.

Zo dook bij Android Community een afbeelding op van de bijzondere MOTOSPLIT. Dit zou een full-touchscreen Android Smartphone moeten worden met een zogenaamd dual-slider touchscreen toetsenbord.

Uhhm, dat klinkt heel bijzonder en als deze geruchten kloppen dan is dat het ook. Motorola zou namelijk een semi-virtueel toetsenbord ontwikkeld hebben waarbij, zoals ik het begrijp, de functie van de toetsen geprojecteerd worden in een raamwerk dat over een touchscreen display gemonteerd is (zie de afbeelding hieronder).

De layout van het toetsenbord wordt bepaald door de richting waarin het uitgeschoven wordt. Zijwaarts (in landscape mode) verschijnt er een volledig qwerty toetsenbord. Als je hem naar beneden (portrait mode) uitschuift zie je een 'normaal' numeriek keypad. Door gebruik te maken van een 'raamwerk' wordt tijdens het typen een soort van feedback gecreeerd doordat je het gevoel hebt alsof je de toetsen met je vinger als het ware 'indrukt'. Feitelijk gebeurt er niet meer dan dat je vinger ietwat wegzakt in het 'raamwerk'. Mmmh, ik zou graag eens willen proberen in hoeverre dat beter of slechter werkt vergeleken met de virtuele- en fysieke qwerty toetsenborden. Laten we hopen dat Motorola hiervan iets bij zich heeft in Barcelona.

De MOTOSPLIT zou in het derde kwartaal (rond de zomer dus) van dit jaar al in de Amerikaanse winkels van AT&T moeten liggen. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.